Chalesta
Kotitalli Omistaja Kaappi Suku Hasse

virtuaalihevonen

"Hasse"
ruotsalainen puoliverinen, tamma
s. 12.6.2012 , 7-vuotias
rautiaankimo, säkä 174cm
yleisratsu; osaaminen VaA/120cm
kasv. Brännby Gård, om. Jade Nyman

Luonteesta

Kun viime talvena tuli oikea aika ostaa oma hevonen, valmentajallani oli jo kourallinen hevosia tarjolla - vaikka yksikään niistä ei ollut Suomessa. Oikeastaan se oli todella hauskaa, lähteä kiertämään Ruotsia yhdeksi viikonlopuksi ja kokeilla useaa hevosta päivässä. Chalestan ei pitänyt alunperin olla yksikään näistä hevosista, mutta se vain sattui osumaan silmääni, kun olimme katsomassa yhtä 12-vuotiasta ruunaa. Tamma oli ollut laidunlomalla viime kesästä lähtien ja valmentajani oli vähän epäuskoinen, kun sovimme Chalestan kokeilemisesta, mutta mä rakastuin siihen korviani myöten.

Kotona Suomessa Chalesta kääntyi nopeasti Hasseksi ja siitä paljastui hurjan kultainen hevonen. En ole aivan varma siitä, onko se vain mestari aamuruokien kerjäyksessä vai onko mulla oikeasti maailman ihanin tamma, mutta joka tapauksessa Hasse vastaanottaa tallityöntekijän lämpimillä hörähdyksillä ja eteenpäinsuunnatuilla korvilla joka aamu. Hasse on melko vaatimaton ja helppohoitoinen hevonen - en nyt varsinaisesti menisi roikkumaan sen korvasta tai mitään, mutta ei se minusta kamalan tammamainenkaan ole. Hasse vaan tuntuu tuovan auringon mukanaan joka paikkaan, mutta tässä saattaa olla kyse vaan hevoseni-on-täydellinen-syndroomasta...

Ratsuna Hasse on huomattavasti haastavampi kuin maasta käsin - se ei missään nimessä ole aloittelijan hevonen. Se on mielettömän herkkä sekä reaktiivinen, ja saattaa hetkenä minä hyvänsä ottaa jalat alleen. Sen ratsastaminen ei kuitenkaan ole hirveän dramaattista, jos ratsastaja ei itse siitä sellaista tee: jos Hasse alkaa juoksemaan vihreitä miehiä pakoon, satulassa täytyy vain istua rauhallisesti ja hidastaa tammaa. Se rauhoittuu yleensä nopeasti ja treenejä voi jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Hasse on oikeasti todella rehellinen ratsu ja kun sen saa keskittymään asiaan, se tekee varmasti parhaansa. Vaikka se ei ollutkaan kasvattajansa kruununjalokivi, Hasse on silti laadukas ratsu ja meillä onkin tavoitteena kilpailla yhdessä niin koulu- kuin esteratsastuksessakin.

Ulkoasu © M Layouts